Γιάννης Πλούταρχος

Γιάννης Πλούταρχος

Label
Πραγματικό Όνομα
Value
Γιάννης Κακοσσαίος
Label
Τόπος Γέννησης
Value
Ορχομενός
Label
Γενέθλια
Value
18/12/1970
Label
Ζώδιο
Value
Τοξότης
Label
Σύζυγος
Value
Μαρία Κακοσσαίου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Πρώτα Βήματα

O Γιάννης Πλούταρχος γεννήθηκε στη Μαυρογιά ,ένα χωριό του Ορχομενού, στις 18 Δεκεμβρίου του 1970. Το πραγματικό του όνομα είναι Γιάννης Κοκοσσαίος , αλλά πήρε την απόφαση να το αλλάξει όταν θέλησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι στα δεκαέξι  του χρόνια. Τότε ήταν που αποφάσισε  να φύγει στην Αθήνα λέγοντας στην οικογένειά του ότι θα ακολουθήσει τις σπουδές κομμωτικής που ήθελε να κάνει ενώ ο αληθινός λόγος ήταν για να πραγματοποιήσει το όνειρό του που ήταν το τραγούδι.  Από την εφηβεία του κιόλας έπιασε δουλειά ως τραγουδιστής σε μπουζούκια του Κορυδαλλού αλλά λόγο του μεγάλου ανταγωνισμού εγκατέλειψε το τραγούδι δύο φορές και ασχολήθηκε με την κομμωτική για κάποιο διάστημα. Μετά από δύο χρόνια επιστρέφει στο τραγούδι τραγουδιστής σε μπουζούκια της παραλιακής και από εκείνη τη στιγμή φαινόταν ξεκάθαρα πως αυτή τη φορά ο Γιάννης Πλούταρχος ήρθε για να μείνει.Σιγά σιγά αρχίζουν οι εμφανίσεις σε μεγάλες αθηναικές πίστες και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του χόρου όπως η Ρίτα Σακελλαρίου, ο  Γιάννης Πουλόπουλος, ο Θέμης Αδαμαντίδης αλλα και πιο σύγχρονους μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μαζωνάκης και ο Στέλιος Ρόκκος.

Δισκογραφία

Την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Μόνο Εσύ» ηχογράφησε το 1998 δημιουργώντας μεγάλες επιτυχίες της εποχής όπως τα τραγούδια «Ένας Θεός» και «Μήπως Έρθεις». Μετά την κυκλοφορία του δίσκου του συνεργάζεται με την τραγουδίστρια Κωνσταντίνα στη δημιουργία ενός ντουέτου με τίτλο «Η καρδιά μου είναι ζαλισμένη» αλλά και με τον Στέλιο Διονυσίου στο τραγούδι «Ορεστιάδα». Η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά κυκλοφορεί το 2000 με τίτλο «Υπήρχαν Όρκοι» που περιείχε δεκαπέντε λαικά τραγούδια τα οποία έγιναν όλα τεράστια hit μεταξύ των οποίων είναι και τα τραγούδια «Υπήρχαν Όρκοι», «Το Καλύτερο Παιδί»  και το «Φυσάει Πολύ».Ένα χρόνο μετά κυκλοφορεί ακόμα ένα άλμπουμ με τίτλο «Μικρές Φωτογραφίες» όπου περιλαμβάνει δεκαέξι μοναδικά τραγούδια από τα οποία τα τρία τα υπογράφει ο ίδιος. Το 2002 κυκλοφορεί νέο δίσκο με τίτλο « Δεν Είναι ο Έρωτας Παιδί της Λογικής» που περιλαμβάνει δεκαεπτά τραγούδια και αμέσως γίνεται τεράστια επιτυχία . Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κόσμου στο άλμπουμ αυτό, το άλμπουμ έγινε τρείς φορές πλατινένιος και επανακυκλοφόρησε 2 φορές με επιπλέον τραγούδια το «Πάει Λίγος Καιρός» και το «Αν Θυμηθείς το Όνειρό μου».

Το 2005 επιστρέφει στη δισκογραφία με ακόμα ένα δίσκο με τίτλο «Όλα σε Σένα τα Βρήκα» αγαπήθηκε όσο κανένα από τον κόσμο και οδήγησε στο να γίνει δύο φορές πλατινένιος. Το Σεπτέβριο του 2006 παράλληλα με τη συνεργασία του με τη συνάδελφό του Κωνσταντίνα , κυκλοφόρησε νέο άλμπουμ με τίτλο «Κρυμμένα Μυστικά» το οποίο κυκλοφόρησε και σε special edition που περιείχε δεκαέξι νέα μουσικά κομμάτια και έγινε διπλά πλατινένιο. Το 2008 αποφασίζει να κυκλοφορήσει ένα δίσκο με ένα πιο έντεχνο χαρακτήρα με τίτλο « Ό,τι γεννιέται στην ψυχή» που έγινε πλατινένιος. Το 2009 κυκλοφορεί το single «Το Φωνάζω» το οποίο γίνεται το hit tου καλοκαιριού ενώ το ένα χρόνο μετά κυκλοφορεί το δίσκο του με τίτλο «Τα Είπα και Έφυγα» .Το 2011 αλλάζει δισκογραφική στέγη και κάνει μεταγραφή στη Ηeaven Music η οποία κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ σε συνεργασία με σπουδαίους Ιταλούς τραγουδιστές στο άλμπουμε με τίτλο «Δύο Φωνές, Μία Ψυχή». Τον Οκτώβριο του 2017 ο Γιάννης Πλούταρχος επιστρέφει με νέο δίσκο με τίτλο «Πέρα απ’τα Μάτια μου»  το οποίο προβλέπεται να κάνει τεράστια επιτυχία.